50-plus? Menopauze? Omgaan met de veranderingen dankzij je online apotheker!

"60 is het nieuwe 50!" Het is een slagzin die we steeds meer horen en waarom ook niet? Er is tegenwoordig echt geen reden meer om je door je iets hogere leeftijd tegen te laten houden. Maar houd er dan wel rekening mee, zelfs al heb je de wilskracht nog altijd, dat je lichaam zo af en toe wel een beetje extra hulp kan gebruiken. De jaren tussen je 50e en je 60e verjaardag zijn een kantelpunt in je leven dat gepaard gaat met een aantal fysiologische veranderingen. Maar met de juiste aanpassingen van je levensstijl en je voeding kun jij die veranderingen gelukkig eenvoudig opvangen. Je online apotheker legt uit!

50-plus

In eerste instantie kijken veel mensen er misschien tegen op om de kaap van de vijftig te ronden, maar al snel genoeg merken ze dat vijftig maar een getal is. Maar toch, je lichaam gaat al een halve eeuw mee en dat kunnen we natuurlijk moeilijk ontkennen. Je botten worden brozer, je begint langzaam maar zeker een beetje te krimpen en als vrouw krijg je ook nog eens te maken met de menopauze. En om goed om te kunnen gaan met al die veranderingen, kunnen een voedingssupplement en een kleine aanpassing van je levensstijl hier en daar zeker geen kwaad. Regelmatig een beetje lichaamsbeweging, zowel krachttrainging als cardio en lenigheidsoefeningen, zijn zeer belangrijk om de symptomen van het ouder worden tegen te gaan. Zo helpen de juiste oefeningen het verlies van bot- en spiermassa te verminderen en blijf je mobiel, waardoor de kans op vallen aanzienlijk afneemt. En daarnaast helpt lichaamsbeweging je op gewicht te blijven en zijn bewegen en in vorm blijven nog leuk ook!

Voedingssupplementen voor 50-plus

Met de jaren krimpen we. Dat komt omdat onze wervels inzakken. Vrouwen verliezen tussen hun 30e en hun 70e verjaardag gemiddeld vijf centimeter van hun lichaamslengte, mannen ongeveer drie centimeter. De voornaamste oorzaak is een afname van de botmassa, waardoor het risico op osteoporose en botbreuken ook toeneemt. Om je botten gezond te houden is een calciumsupplement daarom ook van essentieel belang. Daarnaast is vitamine D ook onmisbaar voor een goede opname van calcium door ons lichaam.

En alsof de standaard lichamelijke ongemakken nog niet genoeg waren, krijg je als vrouw ook nog eens te maken met die vervelende menopauze, met zijn vervelende opvliegers, stemmingswisselingen en gewichtstoename. Natuurlijke producten op basis van salvia, zilverkaars of soja kunnen je helpen op gewicht te blijven, de baas te blijven over je humeur en van een goede nachtrust te genieten.

Ten slotte komt het veel voor dat mensen vanaf hun 50e verjaardag slechter slapen. Om goed te kunnen slapen zijn omega 3-vetzuren en trage suikers essentieel, terwijl cafeïne, alcohol en verzadigde vetzuren juist het tegenovergestelde effect hebben. Bovendien kan een koolhydraatrijke voeding de slaapkwaliteit bevorderen. Ook kunnen voedingssupplementen op basis van het aminozuur tryptofaan of van eleutherococcus je lichamelijke prestaties bevorderen en vermoeidheid verminderen.

Ontdek zo de juiste voedingssupplementen om in vorm te blijven en zet de PLUS in 50-plus!