Aromatherapie als schoonheidsbehandeling samen met je online apotheker

Als we aan aromatherapie denken, dan denken we al snel aan het gebruik van geuren om bijvoorbeeld tot rust te komen of beter te kunnen slapen. Maar essentiële oliën bieden ons nog zo veel meer en kunnen bijvoorbeeld ook perfect dienen voor jouw volgende beauty treatment. Je online apotheker neemt je graag mee in de wondere wereld van de aromatherapie.

Aromatherapie

Aromatherapie gaat uit van de krachten van essentiële olie. Essentiële olie, ook wel etherische olie genoemd, bestaat uit de vloeibare en vluchtige bestanddelen van bepaalde plantencellen. De oliën hebben een specifieke structuur, waardoor ze een eigen aroma en unieke eigenschappen bezitten. Daarnaast bevatten ze medicinaal waardevolle bestanddelen, waardoor ze op een efficiënte en natuurlijke manier verschillende problemen en kwaaltjes kunnen verhelpen.

Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren verkregen worden. De beste manier is een lange en langzame stoomdistillatie of, in het geval van citrusvruchten, een koude persing van de schil. Op die manier krijg je een perfecte en zuivere essentiële olie die geschikt is voor aromatherapie.

Een weldadige beauty treatment

Ontdek hieronder wat essentiële oliën voor jouw lichaam kunnen beteken:

Gelaatsverzorging:

Haarverzorging:

  • Laat je breekbare haar weer stralen: voeg 1 druppel Citroengras toe aan je shampoo.
  • Laat droog of beschadigd haar opnieuw glanzen: voeg 1 druppel Ylang-Ylang toe aan een dosis shampoo en was je haar.
  • Voor droog, beschadigd haar dat weinig glanst en snel vet wordt: meng 30 druppels Ylang-Ylang, 30 druppels Rozemarijn, 30 druppels Citroengras en 30 druppels Bittere Sinaasappel in een donkergekleurd, glazen flesje. Voeg 1 druppel van het mengsel toe aan een dosis shampoo en was je haar.

Huidverzorging:

En probeer daarnaast ook nog:

  • Om jezelf op te peppen: verdun 5 druppels Basilicum in 5 ml Macadamia en masseer je onderrug.
  • Voor een zalig aromabad: meng in een dosis douchegel 5 druppels Rozengeranium en 5 druppels Ylang-Ylang. Laat goed intrekken en voeg toe aan het badwater onder de kraan.