Ontdek met je online apotheker de gezondheidsvoordelen van vakantie

De Franse zanger Henri Salvador zong “Le travail, c'est la santé ; rien faire, c'est la préserver”, oftewel “Werk is gezondheid, niets doen is die gezondheid behouden”. Vakantie is vooral een moment om tot rust te komen en je batterijen op te laden, om tijd door te brengen met je gezin en om nieuwe dingen te ontdekken. Maar op vakantie gaan is meer dan gewoon de sleur doorbreken, het is ook goed voor je gezondheid. Dus tijd om je koffers te pakken!

6 gezondheidsvoordelen van vakantie

Je werkomgeving even loslaten is perfect om weer tot jezelf te komen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Bovendien helpt het de spanningen die je hebt opgebouwd over de afgelopen maanden, van je af te zetten. Wij geven je zes gezondheidsvoordelen van op vakantie gaan:

  • Je stress verminderen: het is wetenschappelijk aangetoond dat op vakantie gaan een positieve uitwerking heeft op je stress en nervositeit. De zorgen van je werk, de verkeersstress en de huishoudelijke taken blijven thuis en je zult merken dat alles meteen beter gaat eenmaal dat je aangekomen bent op je bestemming.
  • Je hartgezondheid: daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat personen die minstens twee keer per jaar op vakantie gaan, acht keer minder risico lopen op hartaandoeningen dan mensen die niet op vakantie gaan.
  • Alleen al door het plannen van je vakantie word je gelukkiger. In de weken voorafgaand aan je reis kun je je al vermaken door het internet af te schuimen op zoek naar een mooi hotel en leuke dingen om tijdens je vakantie te doen.
  • Beter eten en meer bewegen: tijdens je vakantie eet je vaak gezonder en beweeg je meer dan gewoonlijk. Je hebt minder last van stress omdat je niet hoeft te koken en je eet minder kant-en-klaarmaaltijden. En die beweging? Je wandelt door mooie buitenlandse steden of in uitgestrekte bossen of je zwemt in het zwembad of in de zee.
  • Vitamine D: ga je op vakantie naar het zonnige zuiden? Dan kun je genieten van een flinke dosis zon. En zoals we weten, is de zon goed voor de gezondheid (op voorwaarde dat je je voldoende insmeert natuurlijk). De stralen van de zon bevorderen de aanmaak van vitamine D3 die je botten versterkt en het risico op hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk vermindert.
  • Samen met je partner, je gezin of je vrienden genieten: tijdens het jaar hebben we vaak niet genoeg tijd voor elkaar. Vakantie is het perfecte moment om de banden aan te halen en om te profiteren van de goede momenten.

En zelfs als je geen tijd hebt om een week of langer op vakantie te gaan, vertrek dan voor een lang weekend op citytrip. Korte reisjes hebben dezelfde positieve uitwerking op je gezondheid. Dus, waar wacht je nog op?