Hou je gezondheid nauwlettend in de gaten met de juiste gezondheidsapp!

We worden met z'n allen steeds meer mobiel. En hoewel het door al die smartphones soms lijkt dat we minder persoonlijk contact hebben, hebben ze ook veel voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld online shoppen of je bankzaken regelen, waar ter wereld je ook bent. En tegenwoordig worden de zogenaamde gezondheidsapps ook steeds populairder. Daarmee kun je bijvoorbeeld eenvoudig je bloedsuikerwaarden in de gaten houden of je zwangerschap volgen. Met de juiste gezondheidsapp kun je jezelf dus heel wat zorgen besparen. Je online apotheker geeft je graag wat uitleg.

De juiste gezondheidsapp voor iedereen

Het gebruik van gezondheidsapplicaties staan nog in de kinderschoenen, maar het is al een stap in de goede richting om je gezondheid te kunnen beheren met slechts enkele kliks. We stellen je graag al een paar apps voor:

Hou je gezondheid nauwlettend in de gaten met de juiste gezondheidsapp!De slaapsensor RestOn is een eenvoudig toestel: er wordt een sensor aangebracht op de zijkant van je matras dat verbonden is met een dun lintje van ongeveer 80 cm lang dat je onder je lakens moet schuiven. De sensor slaat allerlei informatie over je slaapkwaliteit op en die gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar de app. Bij het ontwaken kan je je nachtelijke slaapcycli, hoeveel je beweegt, je hartritme en je ademhalingsritme bekijken. RestOn kan gepersonaliseerd advies en gepersonaliseerde oefeningen aanbieden om het risico op woelige nachten te -verminderen. Bovendien detecteert het toestel ook slaapapneu.
Hou je gezondheid nauwlettend in de gaten met de juiste gezondheidsapp!Guardian Connect is perfect voor iedereen die aan diabetes lijdt en werkt met een glucosesensor die op je buik wordt geplakt en uitgerust is met een elektrode die onder de huid wordt ingebracht in het interstitiële vocht. Omdat de sensor verbonden is met een bluetoothtransmitter kan hij de glykemiewaarden doorgeven aan de mobiele applicatie, die discreet kan worden geraadpleegd. De metingen gebeuren om de 5 minuten, dus 288 keer per dag, tegenover een 10-tal metingen met klassieke methodes. Dankzij de app kan de diabetespatiënt precies de evolutie van zijn glykemie volgen en plotselinge hypo- of hyperglykemie voorkomen. Het systeem van Guardian Connect maakt het ook mogelijk om voorspellende berichten te personaliseren met ingestelde veiligheidsdrempels die niet mogen worden overschreden. Je krijgt dan een bericht op je smartphone en je kunt beter anticiperen op een crisis en er dus ook beter op reageren. Het systeem biedt ook betere veiligheidsmaatregelen voor de patiënt. Het is immers mogelijk om de opgeslagen metingen te delen met je omgeving, die verwittigd wordt in geval van problemen.
Hou je gezondheid nauwlettend in de gaten met de juiste gezondheidsapp!VisioCheck is het eerste draagbare station voor "telegeneeskunde" en bevat verschillende elementen voor de follow-up van de patiënt, zoals een camera voor videoconferenties, een thermometer, een elektrocardiogram, een drukmeter, een glucosemeter en een meettoestel voor zuurstofverzadiging. Met dit toestel is dus een eenvoudige, betrouwbare en snelle meting mogelijk van de vitale waarden die normaal worden gecontroleerd tijdens een klassiek doktersbezoek.
Hou je gezondheid nauwlettend in de gaten met de juiste gezondheidsapp!De sensor van de applicatie Bloomlife maakt het mogelijk je contracties in real time te volgen en slaat de gegevens op in een app, waar je ze later makkelijk kunt bekijken. De sensor straalt geen energie uit naar het lichaam, zodat hij zonder risico op bijwerkingen dag en nacht mag worden gedragen. De sensor is gebaseerd op elektrofysiologie, een bekende technologie om de biologisch-elektrische signalen van het lichaam te controleren.

Ontdek samen met je online apotheker de juiste gezondheidsapp voor jou en de toekomst van de gezondheidszorg, vanuit je broekzak!