Goed voorbereid op wintersport dankzij je online apotheker

Ben jij een van die tienduizenden Nederlanders en Belgen die ieder jaar weer naar de bergen trekken om een weekje te skiën of te snowboarden? Wij wensen je alvast veel plezier, maar blijf wel voorzichtig! Ieder jaar hoor je wel weer dat er skiërs of snowboarders vallen en een pijnlijke blessure oplopen, van spierpijn tot een knieblessure. Je online apotheker stuurt je graag goed voorbereid op reis.

De drie meest voorkomende skiblessures

De laatste jaren zijn skiblessures tijdens de wintersport sterk gedaald. Dat is te danken aan skimateriaal van betere kwaliteit, die je voeten, je enkels en je onderbenen beter ondersteunen en beschermen. Maar blessures aan de knie komen helaas wel nog regelmatig voor. De drie meest voorkomende ski- en snowboard blessures zijn, naast botbreuken, blessures aan de voorste kruisbanden, aan de schouder en aan de duimen.

Een op de drie skiblessures is een knieblessure. Kruisbandletsels komen voornamelijk voor bij een 'verkeerde' landing, waarbij de benen elk een andere richting uitgaan met een verrekking of scheur van de kruisbanden tot gevolg.

Dag 3: dé gevaarlijkste dag van de skivakantie

Verschillende studies hebben aangetoond dat de meeste skiblessures op de derde dag van de wintersportvakantie gebeuren. Dan is het dus extra opletten geblazen! De meeste skiongevallen worden vooral veroorzaakt door onoplettendheid, vermoeidheid en een zwakkere conditie, zeker bij volwassenen. Een goede fysieke voorbereiding vanaf enkele weken voor de vakantie is dus ook van groot belang om het aantal blessures te beperken.

Last van spier- of gewrichtspijn tijdens je wintersport? Zorg dat je voorbereid bent!

Een ongeluk kan iedereen overkomen op de pistes. Zorg dus dat je goed voorbereid op reis vertrekt! Traumeel Gel zorgt voor een optimale pijnverlichting en een sneller herstel van blessures. Door zijn unieke formule bevordert Traumeel het weefselherstel van beschadigde spieren of gewrichten. Daarnaast zorgt de gel voor het verminderen van de ontsteking, het sneller ontzwellen, pijnverlichting en functieverbetering. Bovendien wordt Traumeel goed verdragen, is het veilig en kan het gebruikt worden door skiërs en snowboarders van alle leeftijden.

Vertrek jij binnenkort op wintersport? Zorg er samen met Traumeel en je online apotheker voor dat je heelhuids thuiskomt! Veel sneeuwplezier!

Bron: Traumeel