De tips van je online apotheker voor guarana en meer energie

Ieder jaar tegen het begin van de winter is het hetzelfde liedje: je voelt je moe, je hebt moeite om ’s ochtends uit je bed te komen, je hebt weinig energie … Je lichaam wordt blootgesteld aan lagere temperaturen en moet veel energie gebruiken om zich warm te houden. En dan zwijgen we nog over de examens of de verschillende virussen die de ronde doen (verkoudheid, griep, maag-darmontsteking). Het is een zware periode voor je lichaam, maar gelukkig staat de natuur altijd klaar met een oplossing. Je online apotheker stelt je guarana voor, een “magische” plant die je helpt je weer vitaal te voelen.

Guarana

Guarana (Paullinia cupana) is een klimplant met een gekartelde stengel en zeer grote bladeren afkomstig uit het Amazonegebied. Guarana wordt al meer dan 3.000 jaar gebruikt door de Guaraní-indianen en is gekend voor zijn stimulerende en versterkende eigenschappen. De vrucht van de guarana bevat een uitzonderlijk hoog gehalte (tussen 3 en 5%) aan guaranine (een stof die op cafeïne lijkt), maar ook een hele hoop andere belangrijke voedingsstoffen, zoals ijzer, kalium, magnesium, fosfor en calcium. Daarnaast bevat guarana ook nog sporenelementen, vitamines, essentiële vetzuren en aminozuren.

De naam guarana komt uit het Tupi-Guaraní, van het woord “wara'ná” dat “vrucht als de ogen van het volk” betekent. De stammen geloofden dat de vrucht magisch was en darmaandoeningen kon genezen en hielp om krachten te winnen.

De vruchten variëren van donkerrood tot oranje en zelfs geel. Ze zijn gedeeltelijk open en hebben een tot drie donkerbruine zaden die deels bedekt zijn met een wit membraan. De zaden zijn het gedeelte van de plant dat gebruikt wordt in de geneeskunde.

De unieke eigenschappen van guarana

Dankzij zijn rijkdom aan voedingsstoffen is guarana een uiterst doeltreffend stimulerend middel met meerdere interessante eigenschappen:

  • Verhoogt je vitaliteit, je kracht en je energie: guarana helpt je je weer in vorm te voelen;
  • Verhoogt je waakzaamheid: dankzij zijn rijkdom aan guaranine helpt guarana je waakzaamheid te stimuleren en je concentratie te verhogen;
  • Stimuleert je immuunsysteem: guarana helpt je lichaam zich te beschermen tegen reuma, maagpijn, spijsverteringsproblemen en de griep;
  • Werkt pijnverlichtend: guarana helpt hoofdpijn en duizeligheid te verlichten en helpt tegen zenuwachtigheid en stress;
  • Helpt gewicht te verliezen: in het kader van een vermageringsdieet helpt guarana je hongergevoel te verminderen. Daarnaast is hij ook doeltreffend als vetverbrander.

Meer vitaliteit en meer energie? Je wapenen tegen de kou? Je lichaam beschermen tegen die typische winterkwaaltjes? Je weerstand verhogen? Een antwoord: guarana!