De tips van je online apotheker voor meer volume in je haar

Een volle, volumineuze haardos is iets waar we allemaal van dromen. Maar helaas zijn sommigen onder ons veroordeeld tot dun, onhandelbaar en ongeïnspireerd haar in plaats van de weelderige bos haar waarmee de sterren over de rode loper flaneren … Maar niet getreurd, wij hebben een paar tips en producten waarmee ook jij het haar van je dromen kunt krijgen.

1. Gebruik volumegevende verzorgingsproducten

De eerste stap is het kiezen van de juiste verzorgingsproducten. Ga voor je ritueel volledig voor producten die speciaal ontwikkeld zijn om dun, futloos haar weer volume te geven. Je shampoo, je conditioner of je haarmasker … ze moeten je haar zowel zuiver maken, hydrateren en steeds gezonder maken, maar bovenal wil je dat ze je haar meer volume geven.

2. Creëer volume met je stylingproducten

Niet alleen je haarverzorgingsproducten, maar ook je stylingproducten kunnen je helpen om je haar meer volume te geven. Onmisbaar voor een vollere haardos: haarmousse! Gebruik je mousse voordat je je haar in model brengt, om de haarvezel voller te maken, je haar onmiddellijk meer volume te geven en je kapsel beter te laten houden. Een andere optie: volumepoeder, waarmee je je haar dichter en voller kunt maken met een natuurlijk resultaat.

3. Behandel je haar voorzichtig

Om je haar zo vol mogelijk te laten lijken is het belangrijk om er zoveel mogelijk van op je hoofd te hebben staan en om ervoor te zorgen dat ze niet onnodig uitvallen. Ben er dus lief voor! Begin door ze ’s ochtends extra voorzichtig te borstelen en te ontwarren.

En datzelfde geldt ook voor na het wassen. Droog je haar al een beetje met een zuivere handdoek, maar laat ze daarna bij voorkeur gewoon opdrogen. En gebruik ook zo min mogelijk apparaten die je haar verwarmen (zoals een stijltang of een haardroger), om je haar niet onnodig te mishandelen.

4. Eet gezond

Je voeding is een essentiële stap richting voller haar. Sterker nog, om je haar meer volume te geven moet je het van binnenuit versterken. En dat kun je doen door het de voedingsstoffen te bezorgen die onmisbaar zijn voor zijn gezondheid, zoals eiwitten, ijzer, vitamines en essentiële vetzuren.

Eet daarom evenwichtig en gevarieerd, met voldoende fruit en groente, vlees, vis, eieren en zuivelproducten.

5. Speel een beetje vals met je kapsel

Je hoeft geen klein fortuin bij de kapper uit te geven voor een mooie, volle bos haar. Door de onderste laag van je haar te “touperen” en de bovenste laag er voorzichtig overheen te kammen, krijg je volume zonder dat het er onnatuurlijk uitziet.

Nog een protip: je haar drogen met een haardroger met je hoofd naar beneden, om je haar zo vanaf de wortels los te gooien. Gegarandeerd meer volume! En nog een laatste tip: kam je haar eens de andere kant op. Als je de scheiding in je haar altijd op dezelfde plek legt, dan went je haar daaraan en gaat het platter liggen. Borstel je haar daarom om de zoveel dagen de andere kant op voor onmiddellijk meer volume en een leuke nieuwe look.

Nu dat je alles binnen handbereik hebt om dat volle haar te krijgen waar je altijd al van droomde, houdt niets je nog tegen!

Bron: Vichy Dercos