Ontdek de goede bacteriën van YUN bij je online apotheker

Als we aan bacteriën denken, dan denken we in eerste instantie waarschijnlijk aan vuil en ziekteverwekkers. Maar bacteriën betekenen zo veel meer voor ons lichaam dan dat en zonder onze "goede bacteriën" zouden we het ook niet lang volhouden. Verschillende verzorgingsmerken maken daar slim gebruik van en verwerken verschillende stammen van goede bacteriën in hun producten, bijvoorbeeld voor de verzorging van je huid. Je online apotheker geeft je graag wat uitleg over je huid en haar bacteriën en stelt je ook graag het nieuwe merk YUN Probiotherapy voor.

Goede bacteriën

Goede bacteriën zijn op ons lichaam aanwezig om de schadelijke bacteriën te tegen te gaan en om ons te beschermen en gezond te houden. Die goede bacteriën noemen we samen ons microbioom, dat onze eerste verdedigingslinie vormt tegen schadelijke of pathogene bacteriën.

Een gezond microbioom helpt schadelijke organismen te bestrijden, maar wanneer het uit balans is, kunnen aandoeningen, zoals acne, een schimmelinfectie of vaginale irritatie, de kop opsteken. Traditioneel worden dergelijke huidaandoeningen behandeld met producten die alle bacteriën doden, de slechte, maar ook de goede. Dat heeft helaas ook tot gevolg dat antibacteriële zepen, antischimmelsprays en antibiotica onze natuurlijke weerstand kunnen verzwakken, omdat ze samen met de schadelijke bacteriën ook de beschermende bacteriën doden.

In plaats daarvan helpt YUN het evenwicht te herstellen in het voordeel van de natuur. De probiotica van YUN voegen goede bacteriën toe, zodat schadelijke bacteriën en schimmels zich niet verder kunnen ontwikkelen. YUN Probiotherapy stimuleert de groei van je goede bacteriën op de plaatsen waar je ze het hardst nodig hebt. De topische crèmes, gels en sprays brengen de beschermende bacteriën rechtstreeks aan op het probleemgebied en helpen je systeem weer in balans te brengen.

Door het gebruik van dezelfde bacteriën die pasgeboren baby's beschermen tijdens de eerste maanden van hun leven, stelt YUN voor jou de krachtigste bescherming beschikbaar die Moeder Natuur te bieden heeft.

YUN Probiotherapy

In samenwerking met Universiteit Antwerpen creëerde YUN een revolutionaire nieuwe oplossing voor veelvoorkomende huidkwaaltjes en persoonlijke verzorging. Het gaat om kwaaltjes waar iedereen weleens last van heeft, zoals puistjes, oneffenheden, intieme kwaaltjes en voetschimmel.

De YUN Therapieën helpen om de natuurlijke balans van de huid te herstellen en te beschermen. De therapieën zijn de perfecte huidverzorging voor dagelijks gebruik. De goedaardige bacteriën die van nature op de huid aanwezig zijn, vormen een natuurlijke bescherming tegen invloeden van buitenaf. Veel cosmetische producten (zepen en crèmes) die momenteel op de markt zijn, schaden die beschermende bacteriën, waardoor de huid kwetsbaar is voor nieuwe kwaaltjes. YUN versterkt de beschermende bacteriën en stelt je huid in staat om dagelijkse kwaaltjes op een vriendelijke en natuurlijke manier te voorkomen.

Love your bacteria! We do!

Bron: YUN