De tips van je online apotheker voor je handtas in de zomer

Een van de grootste mysteries voor een man, maar onmisbaar voor jou: je handtas! Ze volgt je overal en ze zegt veel over je persoonlijkheid. En met de grote vakantie in het verschiet is het weer tijd om je handtas klaar te maken voor de zomer en om ervoor te zorgen dat je overal op voorbereid bent, van muggen tot een hittegolf. Vertrek deze zomer dus nooit, of je nu in de stad blijft of naar het strand gaat, zonder deze essentials! Een klein overzicht …

De zomeressentials voor jouw handtas

Je neemt haar overal mee naartoe, je bewaart er een groot deel van je waardevolle spullen in en ze is altijd aan je zijde … Je handtas is een heuse weerspiegeling van je meest intieme kant. Het enige probleem? We hebben vaak de neiging om haar vol te proppen met nutteloze zaken die te veel ruimte innemen. En vooral wanneer het warm is, dan kan een te zware handtas meesleuren al snel vervelend worden. Dus, om ervoor te zorgen dat je handtas geen volksverhuizing wordt van nutteloze zaken, geven we je graag een paar tips om je handtas licht en overzichtelijk te houden deze zomer:

  • Je dagelijkse essentials: uiteraard ga je nooit van huis zonder een paar onmisbare zaken, zoals je portemonnee, je sleutels, je smartphone (en natuurlijk een oplader), zakdoekjes en een pakje kauwgum.
  • Een touch of beauty: het is niet altijd vanzelfsprekend om er stralend uit te blijven zien tijdens een hittegolf. Dus zorg dat je altijd een apart zakje in je handtas hebt met je favoriete make-up en verzorgingsproducten - in praktisch miniformaat - om je op ieder moment van de dag te kunnen verfrissen (denk bijvoorbeeld aan een deodorant, een correctiestick en een hydraterende lipstick).
  • Zonnebril: wanneer de zon zich weer laat zien, zorg dan dat je altijd je zonnebril in de aanslag hebt. Een mooi, modieus exemplaar maakt je look echt volledig af!
  • Zonnecrème: handtas, rugzak, strandzak … waar je ook gaat, je zonnecrème moet altijd volgen! We weten allemaal hoe belangrijk een goede bescherming tegen de zon is, tegen zonnebrand, maar ook om je huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en pigmentvlekken.
  • Hydratatie: een klein fles je water in je handtas kan een echte lifesaver zijn, maar wanneer het kwik echt begint te stijgen, is niets zo fijn als een spray thermaal water om jezelf onmiddellijk te hydrateren en te verfrissen. Thermaal water is niet alleen rijk aan mineralen en sporenelementen, maar beschermt je huid ook nog eens tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling!
  • Iets tegen de muggen: niets kan een mooie zomeravond zo verpesten als muggen. Ben jij een van de ongelukkigen die onweerstaanbaar lijkt voor die vervelende beestjes? Dan is je antimuggenspray je nieuwe beste vriend! (Ontdek ook onze simpele tips om muggen deze zomer geen kans te geven.)

En jij, wat heb jij in je handtas zitten om de zomer te overleven?