De tips van je online apotheker om je huid te verzorgen na het sporten

Regelmatig sporten is niet alleen belangrijk voor je vorm en je gezondheid, het helpt ook nog eens je huid gezond te houden. Maar zweet, talg, luchtvervuiling … tijdens het sporten zelf heeft je huid het niet gemakkelijk. Daarom is het ook erg belangrijk om je huid achteraf goed te verzorgen en te verwennen om haar gezond en stralend te houden.

Sporten en je huid

Als je op zoek bent naar een doeltreffende manier om je lichaam en dan vooral je huid te ontgiften, dan is sporten een goed begin. Jezelf in het zweet werken is een uitstekende manier om je hart en je bloedvaten te stimuleren. Door te sporten verbetert de doorbloeding in je lichaam, waardoor belangrijke voedingsstoffen naar de cellen van je huid worden getransporteerd, waardoor die zich kunnen herstellen en jong blijven, wat op zijn beurt weer resulteert in een mooie, gezonde gloed op je huid.

Maar sporten is niet alleen goed voor je huid, het is ook een geweldige manier om te ontspannen en van je stress af te raken, iets wat goed van pas kan komen, bijvoorbeeld als je last hebt van slaapproblemen. En we weten allemaal wat het gunstige effect is van een goede nachtrust op je huid. Goed slapen versterkt je huidbarrière, waardoor je huid sterker wordt en er mooier uitziet.

Na het sporten is het wel erg belangrijk om de vochtbalans van je lichaam weer te herstellen (tijdens het sporten kun je tot wel 1.800 ml aan vocht verliezen). En dat is zonder rekening te houden met de mineralen die je tijdens je work-out hebt verloren. Op de lange termijn kunnen uitdroging en een gebrek aan mineralen ervoor zorgen dat je huid beschadigde cellen niet meer kan herstellen. Voldoende drinken en een gezonde en evenwichtige maaltijd, eventueel aangevuld met de juiste voedingssupplementen, helpen je je herstel na het sporten te optimaliseren.

Je huid verzorgen na het sporten

Het is belangrijk om na het sporten je huid op de juiste manier te verzorgen. Door overtollige oliën en talg als gevolg van het zweten te verwijderen en je huid te hydrateren verlaat je de sportschool met een frisse, stralende huid. Een klein stappenplan om te volgen:

  • Je huid drogen: dep je huid voorzichtig en zonder te wrijven droog met een zuivere handdoek om het zweet te verwijderen zonder al te ruw te zijn voor je huid;
  • Je huid reinigen: vergeet ook niet je gezicht goed te reinigen na het sporten om overtollige talg, onzuiverheden en zonnecrème (niet te vergeten als je je favoriete sport buiten beoefent) te verwijderen;
  • Je huid hydrateren: na een intensieve training is niets zo fijn als een spray met mineraliserend thermaal water om je op te frissen en je huid te versterken. Heb je wat meer tijd? Wat dacht je van een momentje voor jezelf om even helemaal te ontspannen met een heerlijk hydraterend masker om je huid weer volledig te laten stralen!

Bron: Vichy