Tips van je online apotheker voor de festivals

De zomer is weer in het land en de festivals staan voor de deur. Muziekliefhebbers en feestgangers van overal ter wereld verzamelen zich de komende maanden op een van de duizenden festivals. Maar voordat je je tent opzet, is het belangrijk om te weten wat je mee moet nemen. Of je nu een vaste klant bent op de festivals of naar je allereerste festival gaat, je online apotheker helpt je graag een handje bij het inpakken van je bagage.

Jouw survivalchecklist voor de festivals

Je eerste reflex als je gaat winkelen voordat je vertrekt: water kopen! Ja, zelfs nog voordat je je winkelwagen volgooit met bier. En probeer tijdens het festival je water zoveel mogelijk te beschermen tegen de hitte (als het weer wat wil meewerken uiteraard). Laat het dus niet in de auto of in je tent liggen, maar probeer een plekje te vinden waar het heel de dag in de schaduw ligt. Want ’s ochtends bij het wakker worden een blik bier moeten opentrekken om je tanden te poetsen (toch wel de het minimum aan festivalhygiëne) is misschien niet het meest smakelijke idee!

Als de zon volop schijnt tijdens het festival, dan zijn een zonnebril en een pet geen slecht idee, want voordat je het weet, heb je een zonnesteek en is het gedaan met de pret! Want vergeet niet dat een zonnesteek nog altijd een van de meest voorkomende klachten blijft bij de EHBO-tent (buiten alcoholgerelateerde ongemakken uiteraard). Dus vergeet ook zeker je zonnecrème niet (liefst waterproof). Want zelfs als de weerman slecht weer voorspelt, is het een kleine moeite om er toch een mee te nemen, zoveel ruimte neemt een tube zonnecrème nu ook weer niet in.

Wat je vooral NIET mee moet nemen, zijn bederfelijke etenswaren en junkfood. Het is misschien verleidelijk om eten mee te nemen voor op de camping, maar vergeet niet dat je eten bijna heel de tijd in de volle zon ligt. Neem dus geen eten mee dat snel bederft, want dat kun je zo goed als zeker meteen weggooien. Ook zijn snacks en junkfood niet meteen het beste idee na een avondje feesten en een minder comfortabele nacht in een tent. Neem liever wat noten, brood en mueslirepen mee, voor gezonde energie na een stevige dag feesten.

We leggen ook nog graag even de nadruk op het belang van persoonlijke hygiëne, zeker voor festivals die een week duren of zelfs langer. Op lang niet ieder festival zijn douches beschikbaar en zelfs als die er wel zijn, dan zijn ze vaak vrij duur of niet per se hygiënisch, om nog maar te zwijgen van de toiletten (handig voor in je handtas of rugzak: Toinet Clean & Safe, een handige meeneemspray voor het ontsmetten van wc-brillen). Neem dus altijd wat vochtige doekjes mee of, nog gemakkelijker, geïmpregneerde wegwerpwashandjes en een goede droogshampoo mee om je snel maar doeltreffend toch te kunnen wassen. Daarnaast zijn een antibacteriële gel, een deodorant, een tandenborstel, papieren zakdoekjes en condooms ook geen overbodige luxe. Weinig ruimte in rugzak of je trolley? Lichaamsverzorging in reisformaat is niet alleen handig voor je handbagage in het vliegtuig, maar ook op de camping!

En ten slotte, niet alleen om gehoorschade en tinnitus door de soms toch wel erg luide muziek te voorkomen, maar ook om ’s nachts rustig te kunnen slapen en de volgende dag weer uitgerust op de festivalweide te kunnen staan, neem je best een goed paar oordopjes mee, zoals de Blox Xperience Music, speciaal ontwikkeld voor festivals en concerten.

Wij wensen je alvast veel festivalplezier!