Lekker ontspannen met een verstuiver voor essentiële oliën

We maken het tijdens deze korte, donkere dagen rond de jaarwisseling graag knus en gezellig in huis. Lekker voor de openhaard, een mooi versierde kerstboom en volop vrienden en familie over de vloer tijdens de feestdagen. Steek jij dan 's avonds ook graag een paar (geur)kaarsen aan, verspreid door het huis? Dan hebben we wellicht een interessant alternatief voor je. Ontdek samen met je online apotheker de weldaden van een verstuiver voor essentiële oliën!

Aromatherapie

Kaarsen zijn gezellig, maar helaas hebben ze ook een paar nadelen. Zo hoor je ieder jaar wel dat er ergens brand uitbreekt door een omgevallen kaars of omdat iemand vergeten was ze uit te blazen. Bovendien produceren de meeste geurkaarsen ook benzeen, een stof die ook in sigarettenrook en uitlaatgassen zit. En dat is misschien toch iets wat je liever vermijdt in huis.

Zoek je een alternatief voor een lekker ruikend huis? Probeer dan eens een verstuiver voor essentiële oliën! Die verspreidt een heerlijk geurtje en sfeervol licht zonder de luchtkwaliteit in huis aan te tasten. En duurder of goedkoper dan geurkaarsen? Waarschijnlijk wel iets duurder dan een standaard geurkaars van Ikea, maar op termijn stukken goedkoper dan een merkgeurkaars. Je koopt eenmalig het apparaatje en vervolgens heb je voldoende aan water en essentiële olie om er elke dag, zo veel je wil, van te genieten.

Daarom zetten we nog graag even alle voordelen van een geurverspreider voor je op een rijtje:

  • Houdt de luchtkwaliteit zuiver.
  • Goedkoper dan geurkaarsen.
  • Geen verhitting, dus veilig voor kinderen en huisdieren.
  • Origineel en sfeervol.
  • Bevochtigt de lucht in huis.
  • Essentiële oliën worden het best verspreid via een koud procedé.

Essentiële oliën

Essentiele of etherische olie is een erg kostbare, geconcentreerde vloeistof die via destillatie gewonnen wordt uit de bloemen, blaadjes, wortels en stengels van echte planten, bloemen en kruiden.

De vorige generatie spoot maar al te graag van die zwaar geparfumeerde geuren als er bezoek op komst was. Tegenwoordig houden we meer van natuurlijke aroma's in onze huiskamer, keuken en slaapkamer. De juiste geuren helpen ons ontspannen, opvrolijken, geven ons energie of zijn helden in het verslaan van onaangename geurtjes.

Water, enkele druppels essentiële olie en een verstuiver met ultrasone golven zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor een natuurlijke en gezonde geur in huis. Bovendien kun je met een fles essentiële olie van 30 ml je huis een maand lang tot wel acht uur per dag heerlijk laten ruiken, of zelfs langer (tot een halfjaar) als je kiest voor een iets subtielere geur, twee à drie uur per dag.

Een wereld van geuren

Kun je niet kiezen tussen al die heerlijke geuren? Neem dan gewoon eens een kijkje en experimenteer zelf, om te ontdekken wat je zelf lekker vindt. Laat je verleiden door de essentiële oliën van Phytosun, in combinatie met hun verstuiver Silva of Sirocco, of ontdek de heerlijke Aromatherapy Essentials van RainPharma en hun Aroma Diffuser.

Ontdek vandaag nog samen met je online apotheker de weldaden van aromatherapie en tover je huis om tot een oase van rust en ontspanning, ideaal voor de gezellige eindejaarsdrukte!