De tips van je online apotheker voor mooie voeten in de zomer

In de zomer gaan de sneakers en de hoge schoenen de kast in en halen we onze mooiste sandalen en open schoenen weer boven. Maar nadat ze maanden verstopt hebben gezeten, is het tijd om je voeten eerst eens goed te verzorgen voordat je ze aan de wereld toont. Dus hoe kun je je voeten thuis eens goed verwennen met een pedicure en waar moet je op letten voor mooie voeten die gezien mogen worden deze zomer? Ontdek onze zeven eenvoudige stappen, zodat jij en je voeten klaar zijn voor de zomer, ongeacht de gelegenheid!

Stap 1: de voorbereiding

Verzamel alles wat je nodig hebt, zet wat rustige muziek op, zorg dat je comfortabel zit en bereid je voor op een heerlijk ontspannen moment, want een pedicure, dat is eerst en vooral een moment voor jezelf en om al je zorgen even helemaal te vergeten.

Stap 2: een voetbad

Ontspan jezelf eerst volledig, voordat je je verzorgingsproducten en accessoires bovenhaalt, met een heerlijk voetbadje (bij voorkeur lekker warm, rond de 36 à 38°C). Een voetbad is niet alleen rustgevend voor jou en je voeten, het bereidt je huid ook voor op haar verzorging.

Stap 3: dode huid

Tijdens de zomer, met zijn sandalen en open schoenen die, laten we wel wezen, niet altijd even stevig zijn, en zijn lange dagen blootvoets op het strand, krijgen onze voeten nogal wat te verduren en krijg je dus ook meer eelt op je voeten. Gebruik daarom, nu dat je voeten heerlijk zacht en zuiver zijn na je voetbad, een elektrische voetrasp, zoals die van Scholl Velvet Smooth, om de dode en verharde huid van je voeten te verwijderen.

Stap 4: je nagels

Geknipte en zuivere nagels, dat is toch wel het minimum aan voetverzorging! Wanneer je je nagels knipt, knip ze dan recht, zonder ze al te veel af te ronden. Op die manier voorkom je het risico op ingegroeide nagels. Vijl de zijkanten van de nagels gewoon een beetje bij om te voorkomen dat ze scheuren of dubbelvouwen, en verwen ze met heerlijk met een elektronische nagelvijl, voor mooie en stralende nagels in een handomdraai.

Stap 5: je nagelriemen

Niet goed onderhouden nagelriemen doen al het werk dat je in mooie voeten en nagels hebt gestoken, teniet. Duw na je voetbad voorzichtig je nagelriemen terug met een speciale nagelriemduwer. Gebruik alleen speciaal aangepaste accessoires, want als je nagelriem loskomt of inscheurt, is de kans op een ontsteking aanzienlijk.

Stap 6: hydrateren

Regelmatig gebruik van een voetencrème helpt de natuurlijke schoonheid van je voeten te behouden. Met een goede hydraterende crème kun je je voeten zowel overdag als ’s nachts verzorgen, voor onvoorstelbaar zachte voeten.

Stap 7: de afwerking

Eindig met je lievelingskleur. Een doe-het-zelfpedicure is niet alleen maar bedoeld om je voeten te ontdoen van eelt en geen pedicure is compleet zonder een mooie nagellak. Zo ben jij weer klaar voor de zomer … van top tot teen!

Bron: Scholl