De tips van je online apotheker voor multimasking

Glimmende of onzuivere zones, droge of gevoelige zones … je gezicht heeft meerdere huidtypes, dus waarom zou je je beperken tot een enkel gezichtsmasker? Door te multimasken kun je je eigen gezichtsverzorging op maat maken, aangepast aan de behoeften van iedere zone van je gezicht. Maar wat is multimasking en hoe werkt het?

Multimasking: gezichtsverzorging op maat

Multimasking is het nieuwe "buzz word" op alle sociale media en is al snel een van de populairste beautyroutines geworden. Het principe? Het aanbrengen van meerdere maskers op de verschillende zones van je gezicht, naargelang hun behoeften. Zo kun je je gezicht zone per zone verzorgen, om het te reinigen, te verstevigen en het weer volledig te laten stralen. En het allerbeste? Je favoriete cosmeticaproducten gericht gebruiken voor een echt persoonlijke schoonheidsroutine.

Verschillende maskers tegelijk gebruiken

Afhankelijk van je gelaatszones kan je huid verschillende behoeften hebben (bijvoorbeeld: je T-zone zuiveren of een frissere teint op je wangen). In dat geval kun je je masker lokaal aanbrengen of aan multimasking doen, waarbij je verschillende maskers aanbrengt op specifieke zones om tegelijkertijd in de verschillende behoeften van de huid te voorzien.

Voor een geslaagde multimasking begin je met het identificeren van de verschillende probleemzones van je gezicht (verwijde poriën, roodheid, droge wangen, verslapping …). Zodra je alle zones hebt geïdentificeerd, kun je de juiste maskers beginnen aanbrengen. Vergeet ook niet vooraf je huid goed te reinigen.

Er bestaan geen wonderrecepten, je zult dus voor jezelf moeten beslissen aan de hand van jouw huidtype en jouw behoeften. Een paar praktische tips:

  • Een zuiverend masker met klei op de vettere of onzuivere zones, zoals je T-zone en je kin.
je T-zone en je kin
  • Een hydraterend masker om je huid te hydrateren en te laten stralen, op je wangen of je gezichtsovaal.
je wangen
  • Een masker om je huid voller te maken om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan, bijvoorbeeld op je voorhoofd.
je wangen

Hoe breng je een masker aan?

Breng, afhankelijk van de behoeften van je huid, je maskers 1 tot 2 keer per week aan in een dikke laag aan op je gezicht en vermijd daarbij de oogcontour. Volg op een schone en grondig gereinigde huid de volgende 3 stappen:

  • Breng je maskers aan (om ieder masker precies aan te brengen en om te voorkomen dat ze door elkaar lopen gebruik je best een penseel in plaats van je vingers);
  • Laat ze een paar minuten intrekken (respecteer de inwerktijd van ieder masker en anticipeer door het masker met de langste inwerktijd eerst aan te brengen);
  • Spoel af en klaar! (Leg, zodra de maskers lang genoeg introkken zijn, een washandje of een vochtige handdoek op je gezicht en druk enkele seconden aan om de maskers te laten oplossen en los te weken.)

Ready, set, mask!

Tip

Combineren met de Nuxe Insta-Masques

om je te doen stralen

Nuxe Insta-Masque combinatie

om te zuiveren

Nuxe Insta-Masque combinatie

om glad te strijken

Nuxe Insta-Masque combinatie