De tips van je online apotheker voor een goede manicure in de winter

De huid van je handen is dunner dan de rest van je lichaamshuid en heeft ook geen beschermende talgklieren. Daardoor zijn je handen veel gevoeliger voor droge huid, irritaties, roodheid en kloven. En zeker in de winter, met de wind, de neerslag en de koude temperaturen, hebben je handen het zwaar te verduren. Verwen ze daarom met de tips van je online apotheker voor de beste winterse manicure!

De perfecte manicure voor perfect beschermde handen in de winter

Een goede handverzorging is onmisbaar voor goed beschermde handen in de winter, van een grondige reiniging tot de perfecte handcrème en een scrub voor je handen:

Reiniging

Je handen zijn een belangrijk deel van hoe je je presenteert, dus is het belangrijk dat ze er goed uitzien en zuiver zijn. Maar naast de kou en de wind zien je handen ook af door schoonmaakmiddelen en andere agressieve stoffen waarmee ze dagelijks in aanraking komen. Kies daarom voor hydraterende, rijke verzorgingsproducten met een neutrale pH. Of voeg wat plantaardige olie toe aan je favoriete crème of probeer eens een overvette zeep om je handen te reinigen, zoals het overvet toiletblokje van Avène Cold Cream.

Scrub

Een wekelijkse scrub helpt om de zachtheid van je handen te behouden. Breng de scrub aan met kleine, cirkelvormige bewegingen en leg extra nadruk op je knokkels. Gebruik ook niet zomaar dezelfde scrubs die je gebruikt voor je lichaam, omdat die vaak iets grover zijn. Ga voor aangepaste producten op basis van zout- en suikerkorrels, verrijkt met plantaardige oliën of hydraterende bestanddelen. Probeer hier bijvoorbeeld eens de zachte scrub van Topicrem.

Masker

Een masker voor je handen van tijd tot tijd, bijvoorbeeld op basis van hyaluronzuur of AHA, is onmisbaar om de hydrolipidenfilm van je huid te beschermen. Zo kun je bijvoorbeeld ook je gebruikelijke gezichtsmasker voor de droge huid gebruiken op je handen. Breng het masker aan in een dikke laag en laat het minstens tien minuten inwerken of breng een dunne laag aan en laat het heel de nacht inwerken.

Handcrème

De juiste handcrème is enorm belangrijk om je handen te voeden, te verzachten en te herstellen. De meeste handcrèmes bevatten verzachtende en hydraterende bestanddelen, zoals glycerine, carnaubawas of hyaluronzuur, en zorgen ervoor dat de huid van je handen niet uitdroogt. Ben je nog op zoek naar een goede handcrème? Wat dacht je van de Eau Thermale Water Hand Cream van Uriage?

Plantaardige oliën

Verschillende plantaardige oliën zijn ook heel interessant voor de verzorging van droge handen en kwetsbare nagels:

  Verzachtend Versoepelend Wondhelend Kalmerend Weekmakend Hydraterend Voedend Beschermend Verstevigend Regenererend  
Argan + + +       + + + + goed tegen schrale, droge handen, broze nagels
Bernagie   +               +  
Tarwekiemen   +         +     +  
Jojoba + +       +   +   +  
Macadamia   +       + +     + helpt tegen barsten en kloven
Hazelnoot     +             + dringt goed in, voelt droog aan
Olijf +   + + +   +       goed tegen schrale, droge handen, broze nagels
Teunisbloem +                 + bescherming tegen agressie van buitenaf
Rozenbottel   + +             + diepe exfoliërende werking
Rozenbottel + +         +        

Help je huid deze winter een handje en geef samen met je online apotheker je handen de verzorging en de manicure die ze verdienen!