Je online apotheker geeft je zijn redenen om vaker te vrijen

Toegeven aan de vleselijke geneugten is niet alleen leuk, maar het is ook nog goed voor je, om verschillende redenen. Of je het nu doet voor het plezier, om een intiem moment met je geliefde te delen of om een kind te krijgen, vrijen is goed voor je lichaam en je geest. De liefde bedrijven, meer dan een eenvoudig pleziertje.

7 (wetenschappelijke) redenen om te vrijen

Ben je gestrest, ga je gebukt onder de dagelijkse sleur of laat je gezondheid te wensen over? Wat dacht je ervan om al die problemen aan te pakken op een leuke manier? Vrijen is zowel goed voor je lichamelijke als voor je geestelijke gezondheid. Het verhoogt je levensverwachting, maakt je vrolijker, verlicht pijn, activeert je geest, helpt hart- en vaatziekten te voorkomen en helpt je gewicht te verliezen. Wij geven je zeven goede redenen om vaker de liefde te bedrijven:

  • Stress verminderen: tijdens het vrijen maakt ons lichaam grote hoeveelheden endorfine aan (het “welzijnshormoon”) die stress helpt te verminderen en tegelijkertijd je humeur een boost geeft.
  • Een pijnstiller: seks is en blijft de beste remedie tegen een migraine, menstruatiekrampen of andere vergelijkbare pijn. Endorfine heeft een krachtige pijnstillende werking, met een vergelijkbaar effect als dat van morfine. Dus tot zover je hoofdpijn als excuus gebruiken!
  • Bescherming tegen ziektes: een tot twee keer per week vrijen verhoogt de productie van immunoglobuline A, een stof die je immuunsysteem stimuleert, met wel 30%. Zo helpt een actief seksleven het risico op kanker, op hart- en vaatziekten of op een beroerte te verlagen. Daarnaast is het ook een perfecte remedie tegen griep en verkoudheid.
  • Wat lichaamsbeweging: tijdens de seks verbranden mannen gemiddeld 4,2 calorieën per minuut en vrouwen 3,1 en tijdens de meest intense momenten kan dat zelfs oplopen tot 7,1 calorieën per minuut. Dus twee keer per week gedurende twintig minuten vrijen komt neer op zo’n 6.000 calorieën per jaar!
  • Het is goed voor je huid: vrijen verbrandt niet alleen evenveel calorieën als een flinke jogsessie, het is ook goed voor je huid. Tijdens het vrijen wordt er meer zuurstof door je lichaam gepompt, waardoor je bloedsomloop versnelt en je huid meer voedingsstoffen krijgt. De cellen van je huid worden sneller vernieuwd, waardoor je huid er gezonder uitziet. Dus waarom je dagcrème niet inwisselen voor een nachtelijk pleziertje?
  • Je slaapt beter: de lichamelijke vermoeidheid na een flinke vrijpartij in combinatie met de hormonencocktail die vrijkomt tijdens de seks is het perfecte recept voor een goede, herstellende slaap.
  • Een regelmatige menstruatiecyclus: vrouwen die minstens een keer per week vrijen, hebben een regelmatigere menstruatiecyclus. Ze hebben een natuurlijkere hormonencyclus en hebben daardoor ook minder last van menstruatiekrampen of van pijn tijdens het vrijen, omdat hun lichaam tijdens de seks oxytocine aanmaakt, een stof die de menstruatiecyclus helpt te reguleren.

Dus geen redenen meer om je nog in te houden … Je lichaam en je geest (en je geliefde) zullen je dankbaar zijn!