Terug naar school met je online apotheker!

Een nieuw schooljaar en misschien zelfs een andere school en nieuwe klasgenootjes kunnen een stresserende situatie zijn voor veel kinderen. Zijn jouw kinderen zenuwachtig om weer terug naar school te gaan? Geef ze een duwtje in de rug met homeopathie en magnesium. Je online apotheker geeft je graag wat uitleg!

Homeopathie

Het is normaal om je in bepaalde situaties, zoals het begin van een nieuw schooljaar, wat onzeker te voelen, maar voortdurend angstig en gestrest zijn is dat niet. Evenmin normaal zijn lichamelijke stresssymptomen, zoals een brok in de keel, een knoop in de maag, slapeloosheid, transpiratie of hartkloppingen. Homeopathie kan al die symptomen aanpakken en werkt snel, op voorwaarde dat je de klacht herkent en het passende geneesmiddel kiest:

  • Heeft je kind een druk leven, te veel huiswerk of slaapt hij slecht door stress voor de volgende dag? Sedatif PC, 2 tabletten 3 keer in de loop van de dag en 5 granulen Coffea Cruda 9CH bij het slapengaan, eventueel ’s nachts te herhalen.
  • Is hij zenuwachtig om naar een nieuwe school te gaan en kan hij daarom niet slapen? 2 of 3 keer per dag 5 druppels Passiflora Complex van A. Vogel en om beter te slapen Serinol Siroop.

Magnesium

Een nieuw schooljaar en terug naar school moeten brengen de nodig stress met zich mee. Stress kan ook een tekort aan magnesium veroorzaken. Bij stress wordt er via de urine meer magnesium uitgescheiden. Bovendien worden bij een proces dat lipolyse genoemd wordt, vrije vetzuren aangemaakt die aan magnesium binden, waardoor het tekort nog verder in de hand gewerkt wordt. Daarom is het dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je kinderen voldoende magnesium binnenkrijgen. Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en de spieren en helpt ze psychisch normaal te functioneren. Probeer bijvoorbeeld Biocure Magnesium LA of een vitamine- en mineralensupplement voor kinderen, zoals de kauwtabletten van Davitamon Junior.

Terug naar school

Maar gelukkig is het nieuwe schooljaar voor de meesten gewoon een fijn weerzien met hun klasgenootjes en een moment om leuke verhalen van de zomervakantie te delen. Maar zo zorg jij er in ieder geval voor dat hun nieuwe schooljaar een leuke, stressvrije periode wordt!