Tips van je online apotheker om een dip na de feestdagen tegen te gaan

De eindejaarsfeesten zijn de perfecte kuur tegen de winterblues: vrienden, familie, lekker eten en goede wijn … Maar nu dat de feestdagen weer achter ons liggen en de maand januari ons zijn gure weer en zijn korte dagen voorschotelt, voel je je al snel wat neerslachtig. Laat het een troost zijn, je bent niet de enige die na Nieuwjaar last krijgt van een dip. Daarom geven we je graag een paar simpele gelukstips om je weer goed te voelen in januari.

Een winterdip

Na de feestdagen, met hun cadeaus, mooie kerstverlichting en overvloedige maaltijden, vinden we in januari al snel onze dagelijkse routine terug, iets waar niet iedereen even goed mee om kan. Waar sommigen onder ons blij zijn om hun dagelijkse routine terug te hebben, hebben anderen het een stuk moeilijker met het einde van de feestdagen. Stel je gerust met de wetenschap dat een winterdip erg normaal is en dat, op voorwaarde dat je er niet in blijft, dat dipje ook zeker het einde van de wereld niet is. Maar wat kun je doen om sneller weer je vrolijke zelf te worden in januari?

  • Frisse lucht en daglicht: ga ten minste 30 minuten per dag naar buiten. De frisse lucht en het daglicht zullen je goed doen en dan vooral ’s ochtends, wanneer het licht van de zon naar verhouding veel blauw licht bevat, voor een heuse ochtendboost. En vergeet ook niet om ’s ochtends meteen je gordijnen open te doen om zo veel mogelijk licht binnen te laten.
  • Beweging: gaan sporten is perfect om al die extra calorieën van de feestdagen te verbranden en bovendien helpt een goede portie lichaamsbeweging je om ’s avonds sneller in slaap te vallen.
  • Slaap: vaak gaan we tijdens de feestdagen pas laat slapen en staan we ook pas laat weer op. Om een gezond levensritme terug te krijgen is het belangrijk om een gezond slaapritme aan te houden.
  • Eten: goede en gezonde voeding zorgt ervoor dat je meer energie hebt. Bovendien word je altijd gelukkig van een lekkere zelfgemaakte maaltijd. En sla ook nooit het ontbijt over om vol energie aan de dag te kunnen beginnen!
  • Vakantie: niets zo fijn als even lekker ontsnappen naar de het warme zuiden om de kou en de trieste winter helemaal te vergeten. Vaak is een korte citytrip van twee of drie dagen meer dan voldoende om weer helemaal tot jezelf te komen.
  • Vrienden: uitgaan, afspreken met vrienden, buren of familie … Na al die gezellige avondjes met vrienden en familie zijn we in januari vaak alleen. Tijd om je sociale banden eens flink aan te halen.