Tips van je online apotheker tegen droge lippen

In de winter krijgt je lichaam veel te verduren en zeker de gevoelige huid van je lippen ziet extra af door de wind, de kou en de winterse neerslag. Gebarsten of droge lippen zijn dus ook nooit ver weg. Bescherm je lippen tegen de grillen van de donkerste maanden van het jaar met de tips van je online apotheker.

De huid van je lippen

De buitenste laag van je lippen is dunner dan de rest van je huid. Bovendien heeft de huid van je lippen geen talg- of zweetklieren die je lippen vochtig kunnen houden als dat nodig is. En ten slotte zit er in je lippen minder melanine, de stof die verantwoordelijk is voor het filteren van schadelijke uv-stralen en het beschermen van je huid tegen de zon.

De do's-and-don'ts voor mooie, soepele lippen

Gelukkig kun je met een paar simpele tips eenvoudig gebarsten of droge lippen tegengaan. Daarom geven we je graag een paar tips mee voor dingen die je beter wel en ook juist niet doet:

  • Voldoende water drinken: onze standaardtip, maar wederom onmisbaar. Drink kleine slokjes om je lippen heel de dag door gehydrateerd te houden.
  • Wacht niet te lang met het insmeren van je lippen: zelfs als je je lippen goed verzorgt, krijg je soms last van schrale of droge lippen. Wacht daarom niet tot ze droog aanvoelen, maar smeer ze regelmatig in om ze soepel te houden.
  • Smeer je lippen ook in als je binnen blijft: centrale verwarming en de airco hebben hetzelfde effect op je lippen als de wind en de kou, dus ook als je niet naar buiten gaat, is het belangrijk om je lippen in te smeren.
  • Iets wat je beter niet doet, is je lippen vochtig houden met je tong. Het voelt even beter aan, maar uiteindelijk droogt je speeksel de huid van je lippen alleen maar meer uit.
  • Drink niet te veel alcohol of koffie: die dranken hebben een uitdrogend effect op je lippen. Vermijden dus!

Zoek je iets om je lippen extra goed te verwennen deze winter? Probeer dan eens de Ideal Body Voedende Lippenbalsem van Vichy of de Rêve de Miel Ultra-Voedende Lippenbalsem van Nuxe. Of heb je liever een handige lipstick? Dan is de lipstick van A-Derma echt iets voor jou. Zo ga jij stralend lachend het nieuwe jaar tegemoet!