Tips van je online apotheker om hielkloven en droge voeten te verzorgen

Je voeten zijn heel de dag voor je in de weer en toch worden ze maar al te vaak verwaarloosd. Hoewel je voeten van nature een dikkere huid hebben, is die huid niet minder gevoelig. Als ze slecht gehydrateerd wordt en geïrriteerd is, kan ze uitdrogen of beschadigd raken. Ontdek daarom samen met je online apotheker de ideale voetverzorging voor jouw pijnlijke voeten en gekloofde hielen!

Waarom drogen je voeten uit?

Verschillende factoren werken het uitdrogen van de voeten in de hand: blootstelling aan extreme temperaturen, te veel douchen of baden nemen, of bepaalde ziektes zoals eczeem, schimmels of diabetes.

Droge voeten zijn een vaak voorkomend probleem, vooral bij oudere mensen waarvan de huid van nature minder goed gehydrateerd is. Een slecht gehydrateerde huid is gevoeliger voor barsten, kloven en eeltvorming. En die problemen zijn niet alleen onesthetisch, ze kunnen ook pijnlijk zijn als ze niet goed worden behandeld met de juiste voetverzorging.

Kloven en eeltvorming: typische voetproblemen

Kloven en barstjes in je voeten zijn het resultaat van een gedehydrateerde huid. Als je huid droog is, wordt ze minder soepel en barst ze. En als je je huid dan niet op tijd weer hydrateert, dan kunnen die barstjes veranderen in diepe, pijnlijke kloven.

Eeltvorming is een beschermingsmechanisme tegen de voortdurende wrijving op de huid van je voeten. De bovenste lagen worden dikker om je voet te beschermen. Eelt komt vaker in de winter voor, omdat je voeten dan voortdurend opgesloten zitten in dikke sokken en stevige schoenen.

Je voeten verzorgen en verwennen

  • Om droge voeten te voorkomen, is het vooral belangrijk om de hydratatie van je huid te herstellen. Dat kun je doen door je voeten dagelijks met milde zeep te wassen.
  • Het is ook aan te raden om ze minstens drie keer per week te scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Zo blijft je huid glad en zacht. Leg vooral de nadruk op de dikkere, ruwere zones, om de vorming van de hoornlaag en eelt te voorkomen.
  • Breng een dagelijkse verzorging voor droge voeten aan om de uitdroging te bestrijden voor een aangenaam gevoel, soepelheid en zachtheid.
  • In geval van eeltvorming of kloven kun je beter specifieke voetverzorgingsproducten gebruiken, gericht op het herstellen van de schade, zodat je voeten weer zacht en glad worden.
  • Zodra de problemen zijn opgelost, is het echter belangrijk dat je je voeten dagelijks blijft verzorgen met een product tegen droge voeten. Het is de makkelijkste en doeltreffendste manier om ervoor te zorgen dat de problemen niet terugkomen.

Neutrogena, de beste vriend van droge en gekloofde voeten

Het gamma van Neutrogena helpt je je droge voeten te verzorgen zoals nooit tevoren en gaat hielkloven en eelt tegen, voor zachte, soepele voeten:

  • Voetcrème voor zeer droge en beschadigde voeten: deze verzorging helpt hij het herstellen van zeer droge en beschadigde voeten, vanaf de eerste toepassing. De crème hydrateert intens en verlicht onmiddellijk de huid van zelfs de droogste voeten. Dagelijks te gebruiken voor zachte, gehydrateerde voeten, heel het jaar door.
  • Voetcrème voor vereelte voeten: deze crème hydrateert intens en vermindert tegelijkertijd de dikte van de hoornlaag, dankzij de hoge concentratie aan ureum. Je voeten worden duurzaam verkwikt en verzacht. De crème biedt een echte professionele verzorging en helpt terugkerend eelt te voorkomen.
  • Voetcrème voor gekloofde hielen: deze crème kalmeert voeten met een gebarsten en gekloofde huid en werkt als een hydratatiepleister, hydrateert intens en helpt de beschadigde hielen herstellen. De crème werkt vanaf de eerste toepassing.

Zo zet je samen met Neutrogena en je online apotheker een stap richting gezonde en blije voeten!

Bron: Neutrogena