Tips van je online apotheker om je lever te ontgiften

Een paar weken terug gaven we al wat info over wat de overdaad aan eten en drank tijdens de feestdagen met ons lichaam doet en hadden we wat tips voor je voor het ontgiften van je lichaam na de feestdagen. Deze keer geven we je graag wat extra uitleg over je lever, de functies die hij vervult binnen je lichaam en hoe je hem eens flink kunt ontgiften om die laatste restjes van de feestdagen uit je lichaam te krijgen! Ontdek samen met je online apotheker de wondere wereld van je lever!

Je lever, een belangrijk orgaan!

Zijn talrijke functies (bijna 500!) zorgen ervoor dat de lever een van de belangrijkste organen voor onze gezondheid is. De lever is als het ware de fabriek van ons lichaam. Zijn functies (synthese, verwerking, opslag …) zorgen voor balans en interne stabiliteit, ondanks veranderingen en invloeden van buitenaf.

De lever is een van de zwaarste organen van ons lichaam (hij weegt ongeveer 1,5 kg). Hij ligt rechts bovenaan in de buikholte en ziet eruit als een driehoek met een roodbruine kleur. Die kleur komt door de talloze bloedvaten die erdoorheen lopen waardoor hij voortdurend doorbloed is. Elke minuut stroomt 1,4 liter bloed, afkomstig van het darm- of het algemeen bloedvatenstelsel, door de lever. Zo kan die een van zijn belangrijkste functies uitoefenen: het ontgiften van het bloed, oftewel het omzetten van schadelijke of toxische stoffen.

Alcohol, geneesmiddelen, bepaalde gifstoffen, afvalstoffen afkomstig van fermentatie, maar ook cholesterol: allemaal passeren ze via de lever. En al die stoffen worden op de een of andere manier omgezet om vervolgens te worden uitgescheiden via de nieren of de darmen.

Help je lichaam overtollige toxines uit te scheiden!

Een detox- of ontgiftingsprogramma helpt je uitscheidingsorganen (je nieren, je darmen, je longen en je huid) om alle opgehoopte toxines te elimineren. Het is al langer bekend dat bepaalde planten een goede invloed hebben op de leverfunctie. Ortis MethodDraine Lever-Zuivering is een voedingssupplement op basis van artisjok, paardenbloem en mariadistel dat je helpt je lichaam te ontgiften, je spijsverterings- en leverfuncties ondersteunt en helpt bij het verwijderen van toxines. Of probeer eens Soria Cyrasil, een voedingssupplement op basis van geconcentreerd sap van zwarte radijs en vloeibaar extract van artisjok en mariadistel om je lichaam te zuiveren, of Hepudrain van Natural Energy, een voedingssupplement dat op een volledig natuurlijke wijze voor een doeltreffende ontgifting van je lever zorgt.

En kun je naast wat hulp van binnenuit misschien ook wel wat extra hulp van buitenaf gebruiken? In februari gaan veel mensen weer samen voor een maandje zonder alcohol (goed voor je lichaam én je portemonnee). En als je samen beslist om het een maandje wat rustiger aan te doen, vliegt die maand zo voorbij en dat merk je achteraf! Lees hier nog even onze tips voor een maandje zonder alcohol en voordat je het weet is je lever weer volledig de oude!

Bron: Ortis