Ureum om je ruwe handen en ellebogen te verzorgen

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en heeft dus een goede verzorging nodig. Maar op sommige plekken krijgt je huid meer te verduren dan op andere. Zo kan de huid van je handen, je knokkels en je ellebogen nogal snel ruw en droog aanvoelen. Met de juiste verzorging houd je je huid soepel en gezond. Ontdek samen met je online apotheker de wonderen van ureum!

Droogte is een belangrijke oorzaak van huidklachten

Een gebrek aan vocht in de huid kan zich op verschillende manieren uiten, variërend van standaard ruwheid en het vormen van schilfers en kleine barstjes tot roodheid, ontstekingen, constante trekkerigheid en jeuk. De symptomen kunnen echter nogal verschillen afhankelijk van de ernst en de plaats van de droogte. Bepaalde gebieden van het lichaam, in het bijzonder je handen, voeten, ellebogen en knieën, zijn extra gevoelig voor:

  • Extreme trekkerigheid;
  • Extreme ruwheid;
  • Barstjes of kloven;
  • Intense jeuk.

Een droge huid wordt veroorzaakt door zowel externe (of exogene) factoren, zoals uv-stralen, als door interne (endogene) factoren, zoals hormonen en bepaalde huidaandoeningen. Je kunt door een of meerdere van die factoren worden getroffen en hoe meer gecombineerde oorzaken er zijn, des te droger en ruwer je huid wordt.

Ureum om je ruwe huid te verzachten

Ureum is een van de stoffen die je huid zelf produceert om het eigen vochtgehalte te reguleren en is een “natuurlijke vochtinbrengend bestanddeel” (NMF of Natural Moisturizing Factor). Ureum is wat we met een duur woord hygroscopisch noemen, en werkt dus waterverbindend in de bovenste laag van je huid, de hoornlaag. Ureum is ook keratolytisch, wat betekent dat het de verbindingen tussen de dode huidcellen verbreekt, waardoor je huid begint te vervellen en het huidoppervlak zachter wordt. Omdat ureum een huideigen bestanddeel is, wordt het zeer goed verdragen, zelfs door mensen met een zeer droge huid.

Benieuwd naar wat ureum voor jouw droge handen en ruwe ellebogen of knieën kan betekenen? Probeer dan bijvoorbeeld de Eucerin UreaRepair Plus Handcrème met 5% ureum of de Eucerin Complete Repair Herstellende Lotion met 10% ureum. Vertroetel je handen en je ellebogen met de herstellende kracht van ureum en ontdek samen met je online apotheker een ongekende zachtheid.

Bron: Eucerin