Voldoende eiwitten en vitamines na een maagverkleining

Dat ene kilootje meer, wat maakt dat nu weer uit, zolang we ons maar goed voelen. Toch? De gevaren van overgewicht of obesitas moeten niet te licht opgevat worden. Obesitas is wereldwijd een van de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaken. Overal word je herinnerd aan de gevaren van ongezond eten. Daarnaast zijn reclames voor fitnesscentra en voedingssupplementen voor een platte buik schering en inslag. Maar een slanke lijn krijgen en vooral behouden zijn eenvoudiger gezegd dan gedaan en ieder jaar komen er meer en meer obese mensen bij. In sommige gevallen kan in samenspraak met een chirurg overgegaan worden op een maagverkleining. Maar een dergelijke ingreep heeft verstrekkende gevolgen en nadien is het geen sinecure om gezond en voldoende te blijven eten. Ontdek samen met je online apotheker het leven na een maagverkleining.

Maagverkleining

Een maagverkleining is een operatie waarbij de maag kleiner wordt gemaakt. Een dergelijke ingreep wordt uitgevoerd in een poging iemand met overdreven overgewicht te laten afvallen. Tijdens de ingreep wordt de maag verkleind door het plaatsen van een maagband of maagriem, soms tot slechts 10% van zijn oorspronkelijke omvang.

Een gewone maagverkleining door een maagband is niet te verwarren met een gastric bypass, een operatie waarbij de maag operatief wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Bij een gastric bypass wordt de maag verkleind en verderop op de dunne darm aangesloten.

BariNutrics

Mensen die een maagverkleining hebben ondergaan, moeten kleinere porties eten, omdat er minder ruimte in de maag is. Net zoals voor de iedereen geldt voor mensen met een maagverkleining ook dat ze voldoende eiwitten, vitamines en mineralen binnen moeten krijgen. Maar hoe krijg je met een veel kleinere maag nog altijd voldoende essentiële voedingsstoffen binnen?

Speciaal voor mensen met een maagverkleining ontwikkelde het Belgische bedrijf Metagenics hun gamma BariNutrics, een gamma kauwtabletten en strooipoeder die speciaal samengesteld werden om te voldoen aan de voedingsbehoeften van bariatriepatiënten. Ontdek het vandaag nog bij PharmaMarket en ontdek de sleutel tot gezond eten in kleine porties!