De gelaatsverzorging van Darphin, een zintuiglijke beleving

Darphin, opgericht in 1958 door kinesitherapeut en cosmetoloog Pierre Darphin, combineert botanische ingrediënten met innovatieve technologieën, professionele expertise en gespecialiseerde zintuiglijke technieken. Pierre Darphin tilde de cosmetische gelaatsverzorging tot een hoger niveau dankzij zijn hoge eisen, nauwgezette zorg en exclusieve formules. Wij waren dank ook heel benieuwd en gingen zonder enige twijfel in op hun uitnodiging voor een echte gelaatsbehandeling van Darphin.

“Geniet van de Darphin-ervaring”

Darphin-consulente Elisabeth hoefde het maar één keer te zeggen: “Geniet van de Darphin-ervaring”. Mijn reactie: benen omhoog en ogen toe! Wat eerst kwam, was een grondige reiniging van de huid. Met de Intral Air Mousse met kamille werd mijn gelaat een eerste keer oppervlakkig gereinigd met de handen. Daarna een tweede keer met hun wondertoestel: de Darphin L’Institut Facial. En het woord wonder is hier echt op zijn plaats. Het reinigt je huid maar liefst drie keer beter dan gewoon manueel en het voelt heerlijk aan. Een waar reinigings- en massagetoestel in één! Ook is het waterdicht en kan het dus gewoon mee de douche in, superhandig voor als je ’s morgens wat tijd wil besparen. Na een grondige spoeling en het afdrogen van het gezicht werd de Intral Toner met kamille gebruikt. Met wattenschijfjes verwijderde de tonic ook meteen de laatste resten van de reinigingsmousse, wat zeker geen overbodige luxe was. En aangezien de tonic geen alcohol bevat, is hij meteen geschikt voor alle huidtypes.

Zintuiglijke beleving

Na de diepe reiniging gaf Elisabeth me een ontspannende gezichtsmassage met de 8-Flower Nectar. Dit elixer is in principe enkel voor je verzorgingsroutine ‘s avonds, maar het is ook ideaal voor een massage! En als ze zeggen zintuiglijk, dan liegen ze zeker niet. Niet alleen voelde de massage geweldig aan, maar de 8-Flower Nectar rook ook héééérlijk! Een boeket van ylangylang, patchoeli, neroli, roos, jasmijn, lavendel, iris en immortelle; een geweldig bloemengeur. En ook de andere elixers hoeven niet onder te doen. Alle bevatten ze essentiële oliën die geweldig ruiken. Kiezen zou verliezen zijn in dit geval.

Wat volgde was een combinatie van twee maskers. Elisabeth stemde de maskers af op mijn huidtype. Voor de T-zone en kin, die toch wat vetter zijn dan de rest van mijn huid, gebruikte ze de Skin Mat Purifying Aromatic Clay Mask. Het masker werkt zuiverend, absorbeert overtollige talg en is onder andere goed tegen zwarte puntjes. De rest van mijn gelaat werd verwend met het Youthful Radiance Camellia Mask, een eerder algemeen masker dat hydrateert, op rimpeltjes inwerkt en je gelaat meteen zijn helderheid teruggeeft. Beide maskers werden zorgvuldig met een penseel aangebracht en na tien minuten inwerken, werden ze door middel van een sponsje grondig afgespoeld met water. Om de maskerbehandeling af te ronden werd het Intral Redness Relief Soothing Serum aangebracht. Ook als je geen last hebt van roodheid, kan je na een masker best even een verzachtend serum gebruiken, wist Elisabeth me te vertellen. Het verlicht mogelijke irritaties die je soms krijgt na het gebruik van maskertjes.

Final touches

Next up: de ogen. Eerst kreeg ik de Stimulskin Plus Divine Eye Cream. Een oogcontourcrème geschikt voor alle tekenen van huidveroudering én alle huidtypes. Nadien gebruikte ze ook nog de Ideal Resource Anti-Dark Circle Eye Illuminator onder de ogen. De metaalachtige applicator zorgt ervoor dat het aanbrengen van de crème steeds fris aanvoelt en dus ontzwellend werkt op de wallen onder de ogen. Verder zorgt de crème voor hydratatie en is hij licht getint, zodat je eventuele donkere kringen wat kan verdoezelen. Je ziet er instant fris en stralend uit! Als laatste kreeg ik nog een gezichtscrème op. Voor mijn gemengde huid koos ze de Hydraskin Light, een gelcrème die heel licht aanvoelt. Ook daar kwam het wondertoestel weer aan te pas: de Darphin L’Institut Facial. Deze keer gebruikte ze de massagekop in plaats van de borstelkop om te reinigen. De massagekop stimuleert de microcirculatie in de huid en voelt wederom zalig aan! Het toestel, en de crème trouwens ook, is een echte must have voor je dagelijkse beautyroutine!

Helaas was de gelaatsverzorging van Darphin na die laatste stap ten einde gekomen. Héél jammer! Gelukkig kwam al snel de vraag of ik nog wat handcrème op wou. Natuurlijk! Een minihandmassage met de All-Day Hydrating Hand en Nagelcrème volgde. En zoals de naam al zegt: de crème is niet alleen goed voor de huid, maar houdt meteen ook de nagelriemen soepel. Die korte massage betekende dan ook het echte einde van de Darphin-behandeling, een ware zintuiglijke beleving!

Darphin, weldaden van de natuur en een lust voor alle zintuigen

Darphin is een professioneel verzorgingsmerk met een volledig gamma voor gelaats- en lichaamsverzorging gebaseerd op zuivere planten en essentiële oliën, ontwikkeld volgens de meest recente studies op het vlak van cosmetische verzorging. Met een focus op heerlijke aroma’s, plantaardige ingrediënten, zijdezachte texturen en mooie glazen potjes zorgt Darphin voor een zintuigelijke verzorging. Het Darphin-gamma bestaat uit huidcorrigerende serums, elixers met essentiële oliën die de huid in evenwicht brengen, versterkende crèmes en natuurlijk ook het ultieme toestel voor de perfecte gezichtsverzorging: Darphin L’Institut Facial!

Ontdek hier het merk Darphin >>